T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - Köseler İbrahim İzmirlioğlu İlkokulu

EĞİTİM DEDE; HACI İBRAHİM İZMİRLİOĞLU

OKULUMUZUN YAPIMINDA EMEĞİ OLAN HACI İBRAHİM İZMİRLİOĞLU AMCAMIZI SAYGI VE DUA İLE ANIYORUZ.

1929 yılında Karadeniz Ereğli'de dünyaya gelen hayırsever işadamı Hüseyin İbrahim İzmirli, Dede tarafından Rüstemoğlu olarak bilinen, Cafer oğlu Sülalesi'nden kentin tanınmış eşraflarından biridir. İlk ve ortaöğrenimini memleketi Kdz. Ereğli'de tamamlayan İzmirli, O dönemlerde ilçede lise bulunmadığından ve ailesinin kendisini başka bir kentte okutma imkânı olmadığından tahsil hayatını sonlandıran ve ticarete atıldı. Hüseyin İbrahim İzmirli, gençlik yıllarından ilçede ve çevresindeki cami ve Kur'an Kursları'nın yapımı gibi hayır işlerti ile uğraştı. Aileden gelen mesleği Ayakkabıcılık olan İzmirli, şehir içinde sebzecilik, meyvecilik hayvancılık işleriyle ilgilenmiştir.

HACI HÜSEYİN İBRAHİM İZMİRLİ KİMDİR ?

        Bugün bile piyasalarda görülen ve ailesinin imalatı olan Yemeni adındaki çarığın imalatı ile de ilgilenmeye devam etmiştir. Vatani görevine 1950'de başlayan İzmirli, Zonguldak'ın tanınmış isimlerinden biri olan Mehmet Çelikel'in torunu Süheyla Hanım ile evlenmiş ve bu evlilikten 1959 yılında Bir kız çocukları dünyaya gelmiştir.

       1932 doğumlu olan Yaşar İzmirli 1984 yılında hayata gözlerini yummuştur. Yaşamındaki önemli amaçlarından biri olan huzurevinin yapılması için büyük uğraşlar sarfeden İzmirli bugün 62 bakıma muhtaç yaşlının ikamet ettiğiKdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi'nin 1991 yılında kente kazandırılmasında büyük emek verdi. Bugüne kadar Kdz.Ereğli'de Anahtar teslimi 4 okul, devlet işbirliği ile 1 ilk Öğretim okulu birde Anadolu Lisesi yapılmasında çaba sarf gösteren Bu eğitim kurumlarını Kdz. Ereğli'ye kazandıran Hüseyin İbrahim İzmirli, Türkiye'de ilçelerde kurulan ilk fen liselerinden biri olan Karadeniz Ereğli Fen Lisesinin kurulmasında da en büyük paya sahip kişidir.

 

         İzmirlioğlu, çeşitli alanlarda yaptığı hayır işleri yanında, 1996 yılında eğitim öğretime başlayan Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu, 1996 yılında eğitim öğretime başlayan İzmirlioğlu İlköğretim Okulu. 1998 yılında eğitim öğretime başlayan Kepez İzmirlioğlulları İlköğretim Okulu, 2001 yılında eğitim öğretime başlayan Köseler İbrahim İzmirlioğlu İlköğretim Okulu, 2002 yılında Eğitim öğretime başlayan Kestaneci İbrahim izmirlioğlu ilköğretim okulu gibi önemli eğitim okullarının da yapılmasını sağlamıştır.2008 Yılında Gülüç İbrahim İzmirli Anadolu Lisesini yaptırdı.2015'te de okulumuz İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesini yaptırdı fakat okulumuzun açıldığını göremeden okulumuz açıldığı gün vefat ederek bizi büyük bir üzüntüye boğmuştur.

 

        Yaşamı boyunca gerçekleştirdiği hayır işlerinden dolayı birçok kurum ve kuruluş tarafından taltif edilen plaketlerle ödüllendirilen ve teşekkür beratları alan İzmirli, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile TBMM'ce üstün hizmet madalyasına layık görüldü. İzmirli son olarak ta Forum İstanbul tarafından düzenlenen "Eğitime Hayat verenler" listesine seçildi ve plaketle ödüllendirildi.

 

10-12-202010-12-202010-12-202010-12-202010-12-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.12.2020 - Güncelleme: 09.05.2022 21:39 - Görüntülenme: 719
  Beğen | 5  kişi beğendi